05/05/2010

passion finds.. color stripes...

Boje su svuda oko nas, mame nas, inspirišu, izazivaju i negativne reakcije (ne u mom slučaju..) ali kako izabrati paletu koja nama odgovara?...i uvjek se postavlja dodatno pitanje,da li možemo stvoriti paletu prijatnu za oko od boja koje su nam omiljene..Boje koje oblačim, uopšte ne volim u svom ambijentu, i obrnuto. Da imam office, tamo bih koristila skroz treću paletu,prateći opet emocije.
Oko sebe primjećujem u razgovoru ljude koji se ograničavaju na samo par boja, i to je u redu, to njih opisuje. Trenutno radim na uređenju otvorenog prostora - 3 u 1 - kuhinja/trpezarija/dnevni boravak, a klijenti su prilično uplašeni,smatrajući da sve mora biti u dvije boje..bez nijansiranja..ajoj,ne! Sučeljavajući dva kolaža - u dvije boje i drugi u 5 boja, mogu reći da ih je ipak opčinila bogatija paleta. Otkrili su nešto što nisu znali da imaju u sebi. Takođe,mislili su da vole klasično stilski opremljen stan...kad ono rezultat je više kombinacija modernog sa rustičnim..ali o tome drugi put...
Za sebe i druge sama stvaram palete boja,ali pronašla sam sada Kris's color stripes blog, gdje talentovana Kristina obožava boje i pravi gotove palete inspirisana detaljima iz prirode i svoje svakodnevice... Na blogu možete vidjeti mnoštvo njenih radova, predstavljanje knjiga, vintage predmete i predjele od kojih zastaje dah..
par slika sa njenog bloga








boje u proporcijama...

i još mnogo toga ovdje

No comments:

Post a Comment

Always love to know your thoughts. Thanks for sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails