23/03/2010

6 things about me...

Jupi,obožavam igrice i druženja...i i i upoznavanja. Pozvala me je,meni veoma draga blogerka Lindolina,koja me uvjek obraduje neposrednošću i duhovitošću. Suština igre je da napišem 6 stvari koje me najbolje opisuju, zaokružim odgovarajućim fotografijama, i proslijedim igru blogerima o kojima želim saznati nešto više. I ja ću se zadržati u našim balkanskim okvirima..
Ali kako da odredim samo 6 stvari? izazov,ali potrudiću se da podijelim sa vama ono ključno...
SANGVINIK
Zamislite osobu koja se sapliće o ništa,a po kozijem kamenjaru ide bez problema, koja priča nadugačko i naširoko da bi objasnila jednu stvar, koja se ugnjavi čak i tamo gdje joj nije mjesto,samo zato što joj se tamo sviđa, koja kao da stalno nešto pametuje (jer je mislim,kao, načitana!), koja uvjek voli društvo i dobre diskusije,koja je stalno zaljubljena, i koja se ne stidi da kaže "ne znam". E,pa to sam ja :)


BOJE
Kod mene ne postoji omiljena boja, ja sve boje obožavam, od njih je sastavljena moja svakodnevica, one su vazduh koji dišem. Nekada sam mislila da je nemoguće da ikada sebe okružim bijelom bojom, a sada vidim da je to samo izraz mog unutarnjeg mira i zrelosti. Ipak najrađe nosim grimizno zeleno,prljavo roze, petrolej plavo, ljubičasto..


PLES
Moj izduvni ventil. Moji noćni izlasci su se isključivo svodili na ples! Ne postoji ništa što me tako može osloboditi, a ujedno napuniti energijom, nego kad osjetim da svaki i najmanji mišić se pokreće u bezumnom ritmu. Tada,niko i ništa ne postoji oko mene, samo ja i taj ritam koji me odiže od tla. Ne, nikakvi tekstovi, samo divlja, iskonska muzika od koje uzavire krv. Primjer - ritam Brazila,Portugala,Španije,Indije,Afrike. Želja mi je da ovladam tzv trbušnim plesom, opčinjava me energija koju vidim da izlazi iz svakog pokreta.

NE VOLIM DA KUVAM
Ne, na žalost mog muža koji je gurman i koji tako fantastično ima osjećaj za hranu. Ja u kuvanju ne osjećam zadovoljstvo. To sam jednostavno prihvatila kao obavezu, i trudim se da redovno kuvam zbog sina koji mora jesti raznovrsno i zdravo. Kad spremam, uvjek ali uvjek, spremam po zadatom receptu, u gram. Šta da vam kažem...bar se trudim,zar ne?

FILOZOF
To je moje drugo ime. U to će se zakunuti svi koji me poznaju. Vječno će me izgleda pratiti rečenica "evo je,opet filozofira". Svima djeluje da presipam iz šupljeg u prazno...a ja duboko vjerujem da moje priče imaju smisao!

SUNCOKRET
U suncokretu vidim principe koji me vode kroz život, i volim imati suncokrete oko sebe. Taj divni, naizgled grub cvijet, oduševljava me svojim odbijanjem da prihvati ikakav negativan uticaj, vječno okrenut izvoru života - Suncu. Nasuprot tome, volim mimozu, jednako žutu a tako krhku, kao simbol feniksa koji se uvjek iznova diže iz pepela.
Sunflower.jpg Sunflower image by ceekayfun2008


A pozivam da nam o sebi nešto kažu SandraPetraOlgica i Ana, jer volim njihove blogove,postove, i željela bih da ih više upoznam :)  Drage moje, nadam se da ćete se priključiti

7 comments:

  1. Baš mi je drago što si prihvatila igru :) Zapravo, ova igra mi je super jer sam doznala neke stvari o blogericama. Jooooooj što internet :) Pročitala sam sve što si napisala o sebi i imam osjećaj da sam te malo bolje upoznala.
    Kažeš filozof? Hm, meni momak zna prigovarat da stalno nešto pametujem, filozofiram. Pa nisam ja kriva što moram reć neke stvari ;)
    Boje boje... Meni je plava definitivno najdraža. Ma dobro, drage su mi i žuta, crna, bijela, ljubičasta itd, ali plava je meni super. Prije sam znala dosta plesati. Dobro nije da sam bila neka plesačica, bitno je da skačeš ;) ali bio mi je gušt, totalno opuštajuće. Kad bi bar ovaj moj htio malo plesati ali ko će njega nagovoriti. Čak sam ga nagovarala da odemo na tečaj plesa, ali ali. Čak se mislim da odem sama. Spase me jedino pirevi, nema dragome mira. Ako je na piru atmosfera zbilja dobra ko onda gleda s kim će ko plesat. Dok ja počnem s nekim drugim plesat, momak se lipo vrati za stol. Na zadnjem piru je moj otac prokomentira "A bidan! Opet ona pleše s nekim." :))

    ReplyDelete
  2. Prvo hvala za lijepi komentar na mom blogu.Takvi komentari mi uvijek izmame osmijeh.
    Hvala što si podijelila dio sebe sa nama i što si me izabrala za igru!
    A one djevojćice su žigovi iz kolekcije MAGNOLIJA a ove se zovu TILDA.I nije glupo pitanje.
    Ona koja drži ključ je moja-osvojila sam je na jednom challengu a ostale sam dobila nažigane na papiru od jedne blogerice.
    Drago mi je ako sam ti pomogla.
    Pozz!
    Pink Sandra!

    ReplyDelete
  3. @lindolina: Ma preslatka si mi sa tom pričom o plesanju na veseljima,i saosjećam sa tvojim momkom,on sjedi i posmatra kako ti plešeš..mada kad bolje razmislim,nije mu ni to loše-uživa u pogledu. hi hi
    @sandra: djevojčice su pre-div-ne. Moraću i ja da ih nabavim nekako,čisto za moj gušt. taj njihov izgled je tako retro,i tako nevin i romantičan,pomalo zamišljen,i to mi se mnogo dopada.
    hvala za info. kiss kiss

    ReplyDelete
  4. Hvala na pozivu! Prihvatam rado, samo da nadjem malo vremena, poslednjih par dana sam prilicno uspavana (prolece, polenska kijavica...).
    Inace, drago mi je sto si me kontaktirala jer sam pokusavala da dodjem do tvog bloga, ali glupi Google friendconnect ne daje informaciju o blogu korisnika, vec samo o blogovima kojima se prikljucio.
    Sad odoh da malo razgledam po ovim divnim enterijerima na tvom blogu :)
    Pozdravi svog nestaska!

    ReplyDelete
  5. Ana,ma presretna sam da si se odazvala pozivu i što si se priključila mom blogu. jupiii! Velika hvala! družimo se..

    ReplyDelete
  6. Vrlo ljupka priroda, poput predivnog grada u kom živiš.
    Hvala na lepim komentarima na mom blogu.
    Veliki kreativni pozdrav

    ReplyDelete

Always love to know your thoughts. Thanks for sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails