15/03/2010

ideje za čuvanje hobi stvarčica..

ove sličice sam našla na Better Homes and Gardens, i mnogo mi se dopadaju sve ideje, vrlo su praktične i jeftine.

svoje uzorke ukrasnih i bijelih papira, kao i razne čestitke, isječke, naljepnice možete držati u fasciklama koje u knjižarama koštaju oko 4e za A4 format.
registar na kopčanje ili album za slike mogu poslužiti za pregledno čuvanje šablona i naljepnica. registar 3,00e-7,00e, pakovanje od 100kom perforiranih folija 5,00e
malo skuplja i zahtjevnija varijanta,ali ispunjava zahtjeve najorganizovanijih. magnetićima ili komadićima čičak trake možete uredno čuvati pečate na aluminijskoj ili kartonskoj ploči, a zatim sve u kutiji za dokumenta.
napraviti kutiju od lepenki ili školske špere za čestitke ili neke druge potrebe..
providni registratori (oko 2,00e) su najbolji zbog uklapanja u ambijent i mogućnosti da skoro u potpunosti pokažu svoj sadržaj. odlični za selekciju papira po boji,teksturi, za crteže (u mom slučaju).. Povoljno se mogu napraviti police na izvlačenje (mehanizam 2e kom), koje omogućavaju potpun pristup predmetima u njoj,i lakše rukovanje njima. sa ovakvim policama-ladicama neće biti mrsko vratiti svaku stvar na svoje mjesto :)
kutijice sa pokretnim pregradama za čuvanje trakica, dugmadi, perli... Kutije se mogu kupiti u radnjama sve za 1euro ili brendirane za 5-12e (strašno). i jedne i druge rade posao!
iskoristite prazne tegle kojih svi imamo bezbroj, teglice za začine (3eura 6kom), teglice od dječije hrane za uredno i pregledno čuvanje svih onih sitnica koje prave nered i lako se gube
ovakva praktična korpica može se lako napraviti i od kartona,jednako će dobro držati potrepštine pri ruci. za  one sa peticom iz tehničkog - pila,špera i ljepilo..
u radnjama sa alatom kupite jeftino perforiranu tablu i uklopite u stari ram od slike ili ogledala. obojite u željenu boju i, ta da...sav kabasti alat biće postavljen uredno i dalje od ručica koje ne trebaju da ga diraju..
imate li poznanika zubara? ili frizera? oni imaju slične praktične stalaže na točkićima. što su starije,to su praktičnije. opremite je kukicama,i pregradama unutar ladica,a na gornju ploču zalijepite profi dasku za siječenje.. sve na jednom mjestu :)
etažer za kolačiće ili stalažu za začine iskoristite za izložbu boja, kalemova i sl.
i police su dobar način za dekorativno postavljanje pečata
još nisam našla da kod nas ima da se kupi magnetni premaz,da tako nazovem. premažete bilo koju površinu, čak i zid,i na nju možete kačiti magnetiće. u ovom slučaju je prava metalna ploča naslonjena ili pričvrćena na zid, može i uramljena...za izložbu pečata..

nadam se da se i vama svidjele ideje kao i meni, i da ste našli nešto primamljivo i izvodljivo za sebe..
napomena: sve naznačene cijene su u Crnoj Gori

3 comments:

  1. Super ideje...hvala za link.
    Nadam se da ću i ja jednog dana svoj nered srediti.
    Lp
    Phoenix

    ReplyDelete
  2. Divne ideje! Biti uredan kreativac u jednosobnom stanu je doista izazov stoga će mi ovakve preporuke sigurno pomoći!

    ReplyDelete
  3. Slazem se..jer kreativnost u iskoriscenju prostora dolazi do izrazaja kada su mogucnosti ogranicene.
    Ako je potreban bilo kakav savjet o dobroj organizaciji prostora,tu sam,otvorena za sva pitanja...

    ReplyDelete

Always love to know your thoughts. Thanks for sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails