10/05/2012

{e-design} family friendly small apartment ** mali stan prilagođen mladoj porodici


I was hired to help organize a 48m2 small apartment. Kitchen, dining area and living room are in one space, with one short interior wall between the kitchen and dining area. Tiny area should cover several diferent functions. Small working spot with a computer had to be included in the living room, and finding the way to organize large amount of books, magazines and plenty of family memories. The space had to be safe and functional for a little girl with enough toy storage. Client wanted natural pastel colours and romantic shabby cottage style. ** Pozvana sam da pomognem u boljoj organizaciji malog stana od 48m2 u potkrovlju. Kuhinja, trpezarijski dio i dnevna soba čine jednu cjelinu, a granicu kuhinje i ostatka dnevnog prostora čini pregradni zid visine 1m. U taj isti prostor trebalo je smjestiti i radni kutak, odnosno mjesto za kompjuter i najbolje moguće iskoristiti raspoloživi prostor za knjige, magazine, mnogo porodičnih fotografija i dragocjenih detalja. Izazov je bio i kako stvoriti ujedinjen prostor pogodan i siguran za malo dijete, kao i mjesto za sve djetetove igračke a da ne preovladaju. Jedan tako mali prostor je morao u sebi objediniti mnogo funkcija.
Klijenti su željeli prirodne, nježne boje, i seoski shabby način uređenja sa romantičnom notom.



The kitchen is organized in L shape, with blue cabinets and with no backsplash. Dining table, chairs and sectional sofa have to stay. Accross the sofa, under the slope, is a small tv stand and pc table. The ceiling is at its lowest along the wall with balcony door.  ** trenutno stanje: Kuhinjski elementi su organizovani u L, ormarići su plavi, a nema zidnih pločica niti stakla da štiti zid. Trpezarijski sto i stolice su naslonjeni na niski zid od kuhinje a odmah do njih s druge strane se nalazi ugaona sofa. Sto, stolice i sofa treba da ostanu. Naspram sofe je premala stalaža za televizor, a pored nje i kompjuterski sto. Tavanica se spušta ka balkonskim vratima, koja su ujedno i jedini izvor prirodne svjetlosti u cijeloj prostoriji.



I suggest white painted kitchen cabinets and subway tiles as a backsplash. ideally, kitchen should be totally reorganized, as drawing shows. For cottage shabby, open shelves are a perfect solution. Dining table paint in white, shabby style, and chairs should be painted in all different pastel colours (as shown on a colour palette). Industrial light hanging above the table. Storage and seating bench, custom made, is the good solution for kids.
Side tables are different, one is ottoman-like with storage, and the other is custom-made table with storage for magazines and books. Wicker box plays a role as a coffee table. I designed three options for a bult-in media center with enough space for books, dvds and cds, toys and home office. ** Moj predlog je da se kuhinjski elementi ofarbaju u bijelo, s obzirom da se ne mogu promijeniti, i da se postave male pravougaone bijele pločice koje su veoma u trendu a odgovaraju širokom spektru stilova, te se sa njima ne može pogriješiti. Idealno bi bilo reorganizovati kuhinju u potpunosti, kao što je prikazano na tlocrtu. Kao što se na prvoj slici vidi, da bi se unio taj seoski shabby stil, kuhinja ne mora uopšte imati gornje elemente, već otvorene police koje posuđe čine dostupnijim. Trpezarijski sto ofarbati u mat bijelo sa izbrušenim ivicama, a stolice da budu u različitim pastelnim nijansama. Iznad stola industrijske visilice. Ka zidu bi dobro bilo napraviti klupu-kutiju, jer zauzima manje prostora od stolica, odlična je solucija za djecu, a ima i cijenjeni skladišni prostor.
Sofa ostaje ista, a pored nje, kao pomoćni stolići, bio bi okrugli tabure sa skidajućim poklopcem s jedne, i s druge strane stočić sa pregradama za časopise, pravljen po mjeri (ljubičasto-zeleni prikazan na drugoj slici). Kao klub sto bio bi postavljen sanduk od ratana, a na njemu, kao i na tabureu, drveni ofarbani poslužavnici.
Za zid naspram sofe dizajnirala sam tri varijante ugradne stalaže. Sve varijante su praktične, sa dovoljno prostora za kompjuter,fascikle i sitan kancelarijski pribor, DVDs i CDs, knjige, ukrasne predmete, porodične fotografije, pa i igračke.




Do you want to live in a space decorated according to your style, budget and need?
let's create a design board and shopping plan for you. Start by filling the questionnaire and learn more about my e-design services
This is the perfect option to help you design, update or finish a room.
**
Da li želiš živjeti u prostoru koji te čini srećnim?
koji je uređen u skladu sa tvojim stilom, budžetom i potrebama?
pomoći ću ti u osmišljavanju prostora i pri kupovini.
popuni upitnik i saznaj više o ponuđenim uslugama.
ne propusti odličnu opciju za kompletno uređenje ili samo dekorisanje prostora

No comments:

Post a Comment

Always love to know your thoughts. Thanks for sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails