07/08/2012

{home tour} all season purple ** {moj stan} ljubičasta za sve sezone

Well, there's great inspiration for all of you who don't like changes much. When decorating your home stick with neutral base freshened with purple. Rich purple shades are great for all seasons as it can look classy, vivid, and make a room feel cold or warm. Everything is white here - walls, doors and windows, all furniture except sectional sofa. Dark neutral wood flooring makes the room grounded, and freshness is brought by purple shaded accessories.
Za sve one koji ne vole česte promjene, pa ni u svom domu, kao inspiraciju za boje pri uređenju predlažem neutralnu osnovu osvježenu intenzivnom ljubičastom. Ovo je boja koja fantastično izgleda u svim godišnjim dobima i vrlo je prilagodljiva. Ne kažem da ostale boje nisu, ali prosto kada pomislite na zimski ambijent - asocijacija je na braon, zlatno žutu, crvenu, jesenji ambijent vas navodi na narandžastu i oker, proljećni na zelenu, roze i pastele, dok ljetni na žutu, plavu i plavozelenu. Ljubičasta će od sezone do sezone ostavljati drugačiji utisak i djelovati otmeno, svježe, toplo ili hladno.
Ovdje je sve bijelo - zidovi, drvenarija, namještaj, kao i prozorski paneli. Da se cijeli ambijent prizemlji, izabran je taman drveni pod neutralnog tona, i svijetlo siva ugaona sofa, dok je živost kroz cijelu kuću unijeta dekoracijom u ljubičastim nijansama.
 via micasa found on achados de decoracao

1 comment:

  1. Baš mi se sviđa cjelokupni prostor, a posebno ova zadnja terasica, baš bi bilo lijepo uživati na njoj s dragim ljudima.

    ReplyDelete

Always love to know your thoughts. Thanks for sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails