22/01/2010

malo kupatilo

malo je ljudi koji se mogu pohvaliti velikim kupatilom,mada onih nekoliko velikih kupatila što sam imala prilike da vidim,nisu dobro ni iskorištena,prazna su i hladna,mene asociraju na pećinu u kojoj sve odjekuje,i prilično je mračno (kako sam opisala,izgleda stvaarno jezivo). ja nisam zadovoljna ni svojim kupatilom,al sad šta je-tu je-odlično je,dok ne budem imala mogućnosti da ga promjenim.
malo kupatilo je izazov-kako izvući maksimum iz male kvadrature. potrebno je smjestiti mnogo toga,a da ne djeluje skučeno,već udobno i prijatno.
za malo kupatilo mogu se iskoristiti sve boje,zavisno od afiniteta i cilja.ne treba bježati od zagasitijih ili jarkih boja,naprotiv,one će malom prostoru dati poseban karakter. da se prostor vizuelno poveća,ili da se naglasi arhitektura kupatila,idealne su mozaik pločice ili pločice malih dimenzija. Ima ih u svim čarobnim nijansama i kombinacijama. Mada,danas se sve manje upotrebljavaju pločice,pa se koriste nepromočive zidne boje (mat ili sa sjajem) ili se pločicama obloži samo kada ili tuš kabina,a ostatak zidnih površina je prekriven paropropusnim premazima. Na podu takođe nisu obavezne pločice, postoje laminati i parketi koji ne propuštaju vodu i savršeni su za toplinu kupatila :)
Svima bih uvjek predložila wc školjku sa ugradnim vodokotlićem,a za malo kupatilo-odignutu od poda. Odmah prostor djeluje rasterećeno,a i lakše je za održavanje. da ne bih puno razvezala priču,a mogu do sutra..bolje nekoliko primjera u slici..
Light and airy small bathroom.
Contemporary storage column and bathroom cabinets.
ugradni lavabo sa ormarićima je zakon
Glass and mirrors make a small bathroom feel larger.
ovo jako liči na moje,po arhitekturi,naravno :(
Glam or goth - either way this small bathroom is dramatic!
tamne boje za dramatiku i glamur,savršeno za one što se tuširaju pred spavanje :)
Orange is a real eye opener in a small bathroom.
dok je ovakva kombinacija odlična za razbuđivanje...
[domino4.jpg][splatgirl.jpg][the+tung.jpg][lipstickface.jpg]

1 comment:

  1. Veoma interessantan tekst. Hvala na informaciji da postoje laminati i parketi koji su vodonepropustljivi. Savršene podne obloge za kupatilo.

    ReplyDelete

Always love to know your thoughts. Thanks for sharing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails